Indisk kjøttspyd med erteris og raita

Indisk kjøttspyd med erteris og raita

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • grillspyd
  • salt
Fullkornsris
1 pakke
Karri
½–1 ts
Salt
Grønne erter
125 g
Blomkål
1 stk
Chorizodeig
350 g
Egg
1 stk
Salt
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Grillspyd
Raita
1 pakke
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid, eller om du ikke vil grille, rull gjerne kjøttdeigen til kjøttboller og stek i ovnen 15minutter på 220 grader.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp vannmengden til ris som anvist på pakningen.
Legg grillspydene i vann i 5 minutter. Da vil de ikke ta fyr eller forkulle under stekingen. Dette er spesielt viktig om du vil ta med retten til grillen. (se tips)
Kutt blomkål i små buketter. Kok risen som tiden er anvist på pakningen.Tilsett blomkål når det er 5 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet, sett kjelen til side, vend inn karri og ertene og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, under lokk. Vend om rett før servering.
Bland den sammen med kjøttdeig, egg, salt og garam masala. Smak deg frem med krydderet, en hel pose er nok litt sterkt. Del deigen i 8–10 emner. Trykk emnene ut på grillspydene med hånden slik at de dekker jevnt nedover.
Stek eller grill kebabspydene på høy temperatur til de er gylne. De er ferdige når det er lett å dra kjøttet av spydet.
Server kjøttspydene med grønnsaksris og raita.
God middag!