Svinenakke med bakte tomat og potetbåter

Svinenakke med bakte tomat og potetbåter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Dijonsennep eller annen sennep
  • extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • vann
Poteter
400 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Salt
1 ts
Solsikke-/rapsolje
2 ss ss
Svineskiver til schnitzel
300 g
Salt
1 ts
Revet mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Soyasaus
1 ss
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Vann
2 dl
Dijonsennep eller annen sennep
1 ss
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Rødløk
½ stk
Pak choy
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bank kjøttet litt flatt, ha på urter og ost og rull det sammen til en rull. Fest rullen sammen med en tannpirker eller surr den sammen med en tråd. Stek eller grill etter anvisning over.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Vask potetene og legg dem hele i en ildfast form. Om de er litt store, del dem i to eller fire. Ha på olje, salt, pepper og bland godt. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre. Det tar 20–25 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje og brun kjøttet på begge sider. det tar omtrent 4-5 minutter. Ha på salt og pepper. Ha kjøttet over i en ildfast form.Stek løk raskt i pannen og fordel det over kjøttet. Kok ut stekepannen med vann, soyasaus og sennep. Ha stekesjyen over i en mindre kjele. Dryss over revet ost, sett formen i ovnen og stek til osten er smeltet. Det tar omtrent 10 minutter.
Del tomaten i to og ha den i en ildfast form, gjerne den samme som du har kjøtt i. Drypp over olivenolje og ha på salt og pepper. Bak tomaten i ovnen i omtrent 10 minutter.
Del kutt rødløk og pac choy i båter, stek løk og pac choi i den samme pannen som du stekte kjøttet i. Smak til med salt og pepper.
Server svinenakke med bakt tomat, pac choy, løk, ovnsbakte poteter og sjy
Ha potetene i en aluminiumsform. Legg formen på grillen over direkte varme. Grill potetene til de er møre, og vend om underveis. Brun kjøttet på begge sider på direkte varme. Flytt det over til indirekte varme og ha på persillesmør og ost. La kjøttet kose seg der til det er gjennomstekt og osten er smeltet. Ha olje, salt og pepper på tomatene. Grill tomatene på indirekte varme til de er møre. Ha grønnsakene i samme form som potetene når potetene begynner å bli ferdige.
God middag!