Stekt torsk med dampet nykål og rømmekrem

Stekt torsk med dampet nykål og rømmekrem

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Evt. nykvernet sort pepper
  • hvetemel
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
350 g
Gressløk
½ pakke
Sitronskall
½ stk
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Evt. nykvernet sort pepper
Nykål
½ stk
Gulrot
2 stk
Smør
2 ss
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Hvetemel
2 ss
Salt
Solsikke-/rapsolje
3-4 ss
Smør
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha rømmen i en bolle og pisk den til en krem. Bruk gjerne en håndmikser om du har det. Vend forsiktig inn hakket gressløk og revet sitronskall med en slikkepott. Smak til med salt og pepper.

Sett over poteter til koking. Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er møre (se tips). Kok opp en kjele med vann til grønnsakene.
Finhakk gressløk og riv sitronskall på den fine delen av et rivjern. Riv bare det gule på skallet, det hvite er nemlig veldig bittert. Pisk rømmen til en tykk krem. Vend inn gressløk og sitronskall, og smak til med pepper. Sett kremen kjølig frem til servering.
Kutt kålen i båter gjennom stilkfestet. Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter på skrå.. Ha gulrøttene i kjelen med vann og kok dem i 2–3 minutter. Tilsett kålen, skru ned varmen og la det hele trekke i 5–6 minutter. Hell av vannet og ha på en god klatt med smør.
Skyll torsken i kaldt vann, tørk den lett med papir og del den i serveringsstykker. Krydre stykkene med salt og pepper, og vend dem i hvetemel.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek torskstykkene i 3–4 minutter på hver side. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server stekt torsk med dampede grønnsaker, kokte poteter og rømmekrem.
Kok alle potetene samtidig, så går det fortere å lage potetsalat senere i uken.
KÅL: Kålen er en av våre viktigste grønnsaker. Den har blitt dyrket i Norge siden 1600-tallet. Kålen inneholder antioksidanter. Antioksidanter hjelper til med å holde deg frisk. Når kålen er rå, smaker den bittert, mens når den er kokt er den mer søt. Ta en smak både før og etter at den er kokt. Er det noen forskjell? Likte du den best rå eller kokt?
Kall maten for det den er. Ikke si "fisk", men omtal fisken med navn som torsk og laks. Barn som liker laks trenger ikke å være så glad i torsk, og omvendt. Gjør det samme med kjøtt. Si kjøttkaker, pølser, biff, kylling og koteletter i stedet for bare "kjøtt".
God middag!