Fiskeboller i hvit saus med karriblomkål

Fiskeboller i hvit saus med karriblomkål

4.07 (105)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Fiskeboller i hvit saus
800 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Salt
Blomkål
½ stk
Gulrøtter
1/3 pakke
Smør
1 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Karripulver
1 ss
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

HERMANN ELLER IRENE! PÅ 4/4 SKAL DET VÆRE 1/3 PAKKE GULROT PÅ ALLE RETTENE MED GULROT Om du vil, kan du droppe karriblomkål og heller lage karrisaus. Fres hakket løk i smør og olje til den er myk. Ha i karri, la den frese med i 30 sekunder og hell det over i kjelen med fiskeboller og saus. Vend om og varm opp.

Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Sett også over en kjele med lettsaltet vann til koking av blomkål og gulrot.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med fiskeboller i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Del blomkålen i små buketter.
Kok grønnsakene i lettsaltet vann til de er møre, men med litt bitt. Det tar omtrent 4–5 minutter. Sil av vannet i et dørslag.
Ha smør og olje i kjelen du kokte grønnsakene i. Ha grønnsakene tilbake i kjelen sammen med karri, bland det godt sammen og smak til med salt og pepper.
Etter 15 minutter, løft posen med fiskeboller opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell fiskeboller og saus over i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Server fiskeboller i hvit saus med karriblomkål, gulrøtter og kokte poteter.
God middag!