Grillede pølser med grønnsaksspyd og potetsalat

Grillede pølser med grønnsaksspyd og potetsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • extra virgin olivenolje
  • grillspyd (kan sløyfes)
  • grovkvernet sort pepper
  • honning
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
350 g
Vårløk
1 pakke
Eple
1 stk
Honning
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Extra virgin olivenolje
½ dl
Grovkvernet sort pepper
Squash
1 stk
Gul paprika
1 stk
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
½ dl
Grillspyd (kan sløyfes)
4 stk
Ole Brumm-pølser
1 pakke
(Laktose)
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt squash, gul paprika og en halv rødløk i store terninger og tre dem på grillspyd. Bruk en pensel til å pensle grønnsakene med hvitløksolje.

Fyr opp grillen og sett over poteter til koking. Kok potetene til de er møre, omtrent 20–25 minutter. Hell av vannet og la potetene avkjøle seg litt.
Skyll vårløken og kutt den i tynne skiver. Kutt eplet i terninger og de avkjølte potetene i biter.
Bland sammen honning og eddik. Rør inn olivenolje litt etter litt mens du rører. Smak til dressingen med grovkvernet pepper. Ha poteter, vårløk og eple i en bolle, og vend inn dressingen.
Kutt squash, paprika og rødløk i store terninger og tre dem på grillspyd. Om du ikke har grillspyd kan grønnsakene fint grilles hver for seg. Skrell hvitløken og kutt den i fire. Ha hvitløk og olje i en liten bolle og kjør det sammen med en stavmikser til du har en jevn olje. Pensle oljen på spydene.
Bland sammen yoghurt og sitruskrydder.
Snitt pølsene lett i skinnet. Grill pølser og grønnsaksspyd til pølsene er gylne og grønnsakene er møre.
Ja takk, begge deler!
Ønsker du ikke å grille? Stek grønnsakene i ovnen ved 220 grader i 10–12 minutter. Stek pølsene i en stekepanne med litt olje.
God middag!