Sjømannsbiff med fløtegratinerte poteter

Sjømannsbiff med fløtegratinerte poteter

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Oksekraft-/buljong
  • salt
  • smør
  • tørket timian
Løk
1 stk
Smør
1 ss
Aass Bayer Uten
1 flaske
Oksekraft-/buljong
4 dl
Tørket timian
Gulrot i staver
125 g
Kålrot i staver
125 g
Fløtepoteter
1 pose
Revet gouda
½ pakke
(Laktose)
Sjømannskaker
400 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mange liker å servere biffene med sennep, rørte tyttebær og syltede rødbeter eller agurker. Bruk gjerne laurbærblad i kraften, det gir en ekstra god smak.

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.
Kutt løk i 1 cm tykke skiver. Ha løkskivene i en stor, vid kjele og fres dem myke og blanke i smør. Tilsett øl, kraft og timian, og kok opp under lokk.
Ha fløtepotetene i en lav og vid ildfast form, da går det raskere å varme dem opp. Sett formen i ovnen og bak potetene til de er gylne og gjennomvarme. Det tar omtrent 15–20 minutter. Etter 10 minutter, ha på litt ost og bak videre til osten er gyllen.
Ha gulrot og kålrot i kjelen, kok opp igjen og la det hele småkoke videre uten lokk i 5 minutter.
Legg sjømannskakene på toppen av grønnsakene og press dem litt ned i kraften. Kok opp og la det trekke til alt er mørt, omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og jevn gjerne med litt maisenna utrørt i vann hvis du vil ha en tykkere konsistens.
God middag!