Hvit pizza med skjørost, urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto
Vegetar

Hvit pizza med skjørost

urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto
4.13 (151)
Under 30 min
9 Ingredienser
En nordisk pizza toppet med grønnkål og masse sopp. Litt utenom det vanlige, men så god!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Aromasopp
100 g
Strimlet grønnkål
100 g
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Steinsoppesto
1 glass
(Melk, Laktose)
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
865 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et jevnere resultat.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i tynne skiver. Skyll og tørk grønnkålen. Ha soppskivene og grønnkålen i en bolle, og vend inn urtemiksen og 1 ss olje. 
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Rør sammen urtedressingen og steinsoppestoen i en skål.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og grønnkålen under omrøring i 3 minutter, og krydre med salt og pepper.
Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør steinsoppkremen utover pizzabunnene. Smuldre over skjørosten, og topp med grønnkålen, løken og soppen. Stek pizzaene i 10–12 minutter. 
Skyll og tørk salaten. Ha den i en serveringsbolle, og vend inn 1 ss olivenolje og ½ ss eplesidereddik.
God middag!