Vegetar
Hvit pizza med skjørost
urtemarinert sopp, grønnkål og steinsoppesto4.13 (151)
Under 30 min
9 Ingredienser
En nordisk pizza toppet med grønnkål og masse sopp. Litt utenom det vanlige, men så god!
En nordisk pizza toppet med grønnkål og masse sopp. Litt utenom det vanlige, men så god!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Aromasopp
100 g
Strimlet grønnkål
100 g
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Urtedressing
1 pakke
Steinsoppesto
1 glass
Pizzabunner
2 stk
Skjørost
1 pakke
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 865 kcal
- Fett:
- 43 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et jevnere resultat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i tynne skiver. Skyll og tørk grønnkålen. Ha soppskivene og grønnkålen i en bolle, og vend inn urtemiksen og 1 ss olje.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Rør sammen urtedressingen og steinsoppestoen i en skål.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen og grønnkålen under omrøring i 3 minutter, og krydre med salt og pepper.
Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør steinsoppkremen utover pizzabunnene. Smuldre over skjørosten, og topp med grønnkålen, løken og soppen. Stek pizzaene i 10–12 minutter.
Skyll og tørk salaten. Ha den i en serveringsbolle, og vend inn 1 ss olivenolje og ½ ss eplesidereddik.
God middag!