Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Spisskål
1 stk
Gulrot
1 stk
Appelsin
1 stk
Eple
1 stk
Rosiner
1 pakke
Sitronsaft
2 ss
Appelsinsaft
1–2 ss
Sitronsaft
1–2 ss
Kesam
1½ dl
Salt
Fiskeburger med røkt kveite
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Fullkornspita
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Furulysalat er en heimkunnskapsklassiker som vanligvis også har hasselnøtter i seg, så tilsett gjerne litt nøtter om du vil ha det. Fiskeburgerne kan du også tilberede på grillen eller i stekeovnen.
Sett ovnen på 210 grader varmluft.
Finsnitt kål, og skrell og riv gulrot. Skjær av appelsinskallet på appelsinen slik at den hvite hinnen blir med. Skjær appelsinen i båter. Ta unna en av appelsinbåtene til dressingen. Skjær eple i tynne strimler. Bland kål, gulrot, appelsin, eple og rosiner i en bolle. Press sitronsaft over salaten.
Bland sammen kesam, sitronsaft og appelsinsaft. Smak til med litt salt og pepper.
Varm fiskeburgerne i en stekepanne med olje til de er gjennomvarme. De trenger omtrent 3 minutter på hver side. Varm pitabrødene i ovnen som anvist på pakken. Eventuelt kan du enkelt varme dem i en brødrister.
Server varme fiskeburgere med furulysalat og dressing i fullkornspitabrød.
1 Roedeporsjon: Fiskekake/fiskeburger: 150 g Pitabrød: 1 stk Dressing: ½ dl Furulysalat: 150 g Kcal: 370
God middag!