Sitronbakt torsk med smørsaus, knuste poteter og rosenkål

Sitronbakt torsk med smørsaus, knuste poteter og rosenkål

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Rosenkål
200 g
Smør
80 g
Sitron
1/2 stk
Gressløk
1/2 pakke
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Matfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Salt
Solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn finhakket gressløk i de knuste potetene.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Legg potetene i en kjele, dekk dem med vann, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la potetene trekke i 25–30 minutter, eller til de er møre.
Kutt endene av rosenkålene, og fjern eventuelt stygge blader. Kutt hver rosenkål i to. Skjær smøret i små terninger. Riv skallet (kun det gule) fra den halve sitronen på et rivjern. Finhakk gressløken.
Ha fisken i en ildfast form. Vend fisken i sitronskall, litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10–12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Ha fløten i en kjele, kok opp, og la den redusere til ca. 1/3 av den opprinnelige mengden. Skru ned til lav varme, og visp inn smøret under omrøring til du har en tykk saus. Vend inn gressløken, og smak til med salt, pepper og saften fra den halve sitronen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme. Tilsett litt olje og stek rosenkålene i 3–4 minutter. Krydre rosenkålen med salt.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med smør. Spe med melk, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt rett før servering.
Server sitronbakt torsk med smørsaus, knuste poteter og rosenkål.
God middag!