Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Fisk·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Pepper
Salt
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød paprika
½-1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Lime
1 stk
Pepper
Fiskekaker
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Romanosalat
½ stk
Hamburgerbrød
2 stk
Lettrømme
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Agurk
½ stk
Grønt eple
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskekakene til denne burgeren fungerer fint å grille om du ønsker. Grill i 3-4 minutter på lav varme på hver side.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kutt potetene i båter eller skiver og legg dem i en ildfast form. Ha olje, eventuelt salt og pepper på potetene. Sett formen i ovnen og bak potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Del mangoen i to langs steinen, skjær av skallet og kutt frukten i terninger. Skjær en halv agurk og paprika i biter. Bland sammen mango, agurk og paprika, og smak til med olivenolje, saften fra en lime og pepper. Eventuelt kan du servere grønnsakene i hver sin skål.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek fiskekakene til de er gjennomvarme.
Riv eplet og den andre halvdelen av agurken på den grove delen av rivjernet, klem ut vannet og bland det inn i rømmen. Bland inn tzatzikikrydderet og vend inn olivenolje. Del salaten i to, brekk halve salaten fra stilken så du får fine blader. Skyll salaten og tørk den lett.
Varm hamburgerbrødene i 2–3 minutter før servering.
Server elementene på bordet så kan alle lage sin egen åpne burger slik de ønsker selv.
God middag!