Grillet svinekjøtt i grønn curry med asiatisk brokkoli
4.09 (127)
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Grillspyd (kan sløyfes)
- solsikke-/rapsolje
Jasminris
1 pakke
Svinekam i skiver
350 g
Grønn currypaste
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
4 ss
Sitron
1 stk
Grillspyd (kan sløyfes)
4-6 stk
Brokkoli
1 stk
Gul paprika
1 stk
Hoisinsaus
1 pakke
Kokosmelk
1 pakke
Mangopuré
1 boks
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke har grillspyd kan kjøttet fint grilles i hele skiver. Pensle på marinaden underveis i grillingen. Litt hakkede peanøtter eller cashewnøtter passer bra.
Fyr opp grillen. Kok ris etter anvisning på pakken. Når risen er ferdig kokt, sett kjelen til side, legg på lokk og la risen stå slik frem til resten av retten er ferdig.
Del svinekammen i terninger (se tips). Riv sitronskall på den fine delen av et rivjern. Riv kun det gule, det hvite er nemlig veldig bittert. Del deretter sitronen i to. Bland sammen kokosmelk og mangopuré.
Bland sammen curry paste, olje og revet sitronskall. Ha kjøttet i en bolle og rør inn currymarinaden. La kjøttet stå og trekke smak i 5–10 minutter. Tre det deretter på grillspyd.
Kutt brokkoli i små buketter. Skrell stilken og kutt den i biter. Del paprika i store terninger. Pakk brokkoli, paprika og hoisinsaus inn i aluminiumsfolie.
Legg grillspydene og grønnsakspakken på grillen. Legg også de halve sitronene på grillen, med snittflaten ned. Grill spydene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekt. La grønnsakspakken ligge på grillen i 10 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Server grillspyd med asiatiske grønnsaker og ris. Klem over saften fra den grillede sitronen, og server med kokos- og mangosaus.
Stek kjøttet i ovnen ved 230 grader i omtrent 10–12 minutter. Stek brokkoli og paprika i en stekepanne med olje til det er mørt. Tilsett hoisinsaus mot slutten av steketiden.
God middag!