Koteletter med fløtegratinerte poteter og grønnsaker

Koteletter med fløtegratinerte poteter og grønnsaker

Ny oppskrift
Under 15 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Evt. smør
  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
Fløtepoteter
1 pakke
(Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Svinekoteletter med ben
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Gul løk
1 stk
Litt salt
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Evt. smør
2 ss
Brokkoli- og blomkålbuketter
1 pakke
Litt salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fordel gjerne litt revet ost på toppen av potetene om du har. Tilsett en skvett soyasaus og/eller sennep stekepannen mot slutten av steketiden. Da får du en rask og smakfull sjysaus.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, gjerne med grill. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker. Finn fram alle ingrediensene. Finn fram en stor ildfast form, en stekepanne, en skjærefjøl og kniv.
Smør en stor ildfast form med litt olje. Fordel fløtepotetene i formen (se tips). Stek potetene i omtrent 10–15 minutter, til de er lett gylne og varme.
Varm opp en stekepanne til medium pluss varme og ha i olje. Stek kotelettene i 4-5 minutter på den ene siden. Kutt løk i skiver, og la løken steke med kotelettene. Krydre med kryddermiks og litt salt. Skru ned temperaturen litt, snu kotelettene og ha i en spiseskje smør, som du øser over kjøttet. Stek i 4-5 minutter, til de er gjennomstekte (se tips).
Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 4 minutter. Hell av vannet.
Server stekte koteletter med sjy fra stekepannen, fløtegratinerte poteter og kokte grønnsaker.
God middag!