Fiskegrateng med råkost
Roede

Fiskegrateng med råkost

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker/honning
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Fiskegrateng
700 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panko
½–1 pakke
Grønt eple
1 stk
Gulrøtter
1 pakke
Appelsin
1 stk
Granateple
1 stk
Sukker/honning
1 ts
Salt
Lime
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å få en finere gratinering, kan du fordele litt margarin på toppen av pankoen. Hvordan rense granateple? Sjekk ut Godtleverts youtubekanal for tips. Ønsker du mer metning til fiskegratengen passer kokte poteter godt til.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Les tipset.
Smør en ildfast form med olje. Hell fiskegratengen i formen og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over panko. Sett formen midt i ovnen og stek gratengen i omtrent 15–20 minutter.
Riv eple og gulrøtter. Kutt bort appelsinskallet og del appelsinen i fileter eller terninger. Rens granateplekjernene fra granateplet. Skjær av toppen deretter snitt langs skilleveggene. Finn fram en tallerken og bryt opp, slik at du får ut den hvite kjernen. Bank ut granateplekjernene med en sleiv og plukk ut resten.
Bland sammen eple, gulrot, appelsin og granateple. Press over limesaft og appelsinsaft fra skallet. Vend inn honning, og litt salt og pepper.
Server fiskegrateng med råkostsalat.
300 g Råkostsalat: 130 g Kaloriinnhold: 450 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!