Foliebakt laks med mangosalat og tzatziki
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Salt
Laksefilet
325 g
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Pepper
Mango
1 stk
Agurk
½ stk
Rød paprika
½ stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Lime
½-1 stk
Grovkvernet sort pepper
Yoghurt naturell
1 pakke
Agurk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv av ønsket antall ark med aluminiumsfolie. Legg en laksebit på hvert ark og ha på en ½ ss smør og ½ ss soyasaus på hver laksebit. Pakk igjen folien langs kanten. Nå er laksen klar til å grilles!
Fyr opp grillen. Kok ris etter anvisning på pakken.
Skyll laksen i kaldt vann, tørk den lett med papir og legg den i en ildfast form. Ha smør, soyasaus og pepper over fisken. Pakk igjen folien langs kanten og legg pakken på grillen. Grill laksen i 8–10 minutter, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Del mangoen langs steinen, skjær av skallet og kutt den i terninger. Del agurk og paprika i små biter. Bland sammen mango, agurk og paprika, og smak til med olivenolje, limesaft og pepper.
Riv hvitløk og agurk på et rivjern. Klem ut vannet av agurken. Bland sammen yoghurt, agurk og hvitløk, og smak til med salt og pepper. Hvis de rundt bordet heller foretrekker det, kan yoghurten serveres naturell.
Server bakt laks med mangosalat, ris og tzatziki.
Ønsker du ikke å grille? Bak laksen i ovnen i 8–10 minutter ved 220 grader.
God middag!