Kylling Stroganoff med sjampinjong og villris
Glutenfri

Kylling Stroganoff

med sjampinjong og villris
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Stroganoff går aldri av moten. Her har vi byttet ut det klassiske storfekjøttet med kylling, for å gi retten en sunn og moderne vri.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Villris
125 g
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Aromasopp
100 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Tomatpuré
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Oksebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
998 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
123 g
Protein:
53 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til gryten med litt sukker, det gjør at den får en rundere smak. Server gjerne gryten med rødbeter ved siden av.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk sjalottløken. Rens og kutt paprikaen i strimler. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak.
 Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter, slik at den får en stekeskorpe. Ha kyllingen på en tallerken. Ha i litt ny olje, og stek løken og soppen i omtrent 4 minutter. Tilsett paprikaen, og ha kyllingen tilbake i pannen. Rør inn tomatpuréen, crème fraîchen, oksebuljongen og 1 dl vann. La det hele småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. 
 Har du mat igjen, kan gryten fint fryses i en tett boks og spises ved en senere anledning.
God middag!