15-20
Glutenfri
Kylling tikka masala med paprika og krydderris
Tikka masala er en aromatisk middag full av kryddere. Retten er populær over hele verden, og stammer fra India og Pakistan.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Laktose,
- cashewnøtter,
- melk
Basisvarer
- smør
- salt
- olje
Krydderris
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kylling tikka masala
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Rød paprika
1 stk
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
½–1 glass
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 917 kcal
- Fett 46 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland resten av crème fraîchen sammen med litt grovhakket agurk og hvitløk. Smak til med limesaft, salt og pepper. Server dressingen ved siden av retten.
- Krydderris: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha kryddermiksen i kokevannet.
- Kylling tikka masala: Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Rens og kutt paprikaen i store terninger.
- Kylling tikka masala, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kyllingen i 3–4 minutter, og ha i paprikaen og ønsket mengde av tikka masala-pasten. La det surre i 1 minutt, og ha i crème fraîchen. Kok opp, og smak til med salt.
- Nyt måltidet!