Kylling tikka masala med paprika og krydderris
15-20
Glutenfri

Kylling tikka masala med paprika og krydderris

Tikka masala er en aromatisk middag full av kryddere. Retten er populær over hele verden, og stammer fra India og Pakistan.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • olje

Krydderris

basmatiris
Basmatiris
135 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Kylling tikka masala

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
½–1 glass
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 917 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland resten av crème fraîchen sammen med litt grovhakket agurk og hvitløk. Smak til med limesaft, salt og pepper. Server dressingen ved siden av retten.

  1. Krydderris: Tilbered risen som anvist på pakken, men ha kryddermiksen i kokevannet.
  2. Kylling tikka masala: Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Rens og kutt paprikaen i store terninger. 
  3. Kylling tikka masala, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kyllingen i 3–4 minutter, og ha i paprikaen og ønsket mengde av tikka masala-pasten. La det surre i 1 minutt, og ha i crème fraîchen. Kok opp, og smak til med salt. 
  4. Nyt måltidet!