Roede
Fiskegrateng
og råkostsalat med appelsin og granatepleNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Med hjemmelaget råkostsalat til, er dette en klassiker med Roedevri.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Fiskegrateng
650 g
Panering
½ pakke
Gulrøtter
2 stk
Grønt eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Granateple
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 607 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel litt margarin på toppen av gratengen før du steker den i ovnen. Kokte poteter passer også godt til denne retten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Fordel fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen. Stek gratengen i ovnen i 25–30 minutter.
Skrell gulrøttene. Riv gulrøttene og eplet på den grove siden av et rivjern. Kutt bort appelsinskallet, og del appelsinen i båter eller terninger. Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt det forsiktig på langs før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Bland sammen gulrøttene, eplet, appelsinen og granateplet i en serveringsskål. Klem over saften fra appelsinskallet og sitronen. Vend inn 1 ts sukker, litt salt og pepper.
300 g Råkostsalat: 160 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!