Gresk pølse med ovnsbakt potet og salat

Gresk pølse med ovnsbakt potet og salat

4.01 (109)
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Salsicciapølser
300 g
(Egg)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Poteter
400 g
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Tobladssalat
½ pakke
Rød paprika
½ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Agurk
½ stk
Tzatzikikrydder
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt salt på den revne agurken før du presser ut vannet. Saltet hjelper til med å trekke ut mer vann av agurken. Ha gjerne feta, rødløk og oliven i salaten for å gjøre også den gresk!

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Del poteter i fire og kutt rødløk i tynne skiver. Ha poteter og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Ha over olje, salt og pepper, og vend alt godt sammen. Sett brettet i ovnen og stek poteter og rødløk i 20–25 minutter, eller til potetene er møre.
Skjær paprika i terninger. Bland paprikaterningene sammen med salaten i en bolle.
Riv agurken på et rivjern og press ut vannet av den (se tips). Ha yoghurten i en skål og bland inn revet agurk og tzatzikikrydder.
Ha olje i en middels varme stekepanne og stek pølsene i 3–4 minutter.
Server gresk pølse med ovnsbakte poteter, løk, salat og tzatziki.
God middag!