Pasta carbonara med halloumi og fersk persille
Vegetar

Pasta carbonara med halloumi og fersk persille

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Denne retten er en kombinasjon av det beste fra både Italia og Kypros.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Pasta
150–200 g
(Hvete)
Egg
2 stk
(Egg)
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gul løk
½ stk
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Bladpersille
1 bunt
Tobladssalat
50 g
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1047 kcal
Fett:
59 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du en sitron liggende? Skrubb den godt, og finriv litt av skallet (kun det gule) over retten for deilig syre.

 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Pisk sammen eggeplommene, crème fraîchen og Grande Premium-osten i en skål. Skrell og kutt løken i terninger. Kutt halloumien i små biter.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, eller til den er blank, og ha den over på en tallerken. Ha litt mer olje i stekepannen, og stek halloumibitene i 1–2 minutter, til de er sprø. Vend inn egg- og crème fraîchesausen og løken. Smak til med salt og pepper. Sausen må ikke koke, da sprekker eggene.
 Skyll og tørk tobladssalaten. Ha den over i en salatbolle, og topp med litt balsamicovinaigrette. Server salaten til retten.
 Skyll, tørk og finhakk persillen. Strø persillen over pastaen før servering.
God middag!