Stekt torsk med dampet nykål og rømmesaus
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Hvetemel
- salt
- smør
Poteter
200 g
Nykål
1 stk
Gulrot
1 stk
Smør
1 ss
Seterrømme
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Urtemiks
½ pakke
Torskefilet
200 g
Salt
Hvetemel
1 ss
Smør
1 ss
Vårløk
1 stilk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok alle potetene samtidig, så går det fortere å lage potetsalat når du skal ha det senere i uken. Du kan fint droppe å panere fisken med mel hvis du vil det.
Ha potetene i en kjele og dekk dem så vidt med vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20 minutter.
Kutt kålen i båter. Skrell gulroten og kutt den i middels store biter på skrå. Damp nykål og gulrot over potetene de siste 8 minuttene av koketiden. Hell av vannet og ha på en klatt smør.
Skyll torsken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Krydre den med salt og pepper, og vend den i mel.
Kutt vårløk i tynne skiver. Ha urtemiks og halvparten av vårløken i rømmen. Rør det godt sammen.
Ha smør i en middels varm stekepanne og stek torsken i 3 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server stekt torsk med poteter, smørdampede grønnsaker og rømmesaus. Dryss over resten av vårløken.
God middag!