Vegetar
Brokkoli- og halloumisalat med couscous, granateple og yoghurtdipp
4.08 (227)
Under 30 min
11 Ingredienser
Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Med granateple, brokkoli og couscous blir dette inspirerende vegetarmat.
Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Med granateple, brokkoli og couscous blir dette inspirerende vegetarmat.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Brokkoli
1 stk
Couscous
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Rødløk
½ stk
Granateple
1 stk
Tomat
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss
Halloumi
200 g
Chipotlemiks
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 788 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp gjerne med noen ristede nøtter for enda mer krønsj! Bruk ferske urter som bladpersille, koriander eller mynte, og vend dem inn i salaten.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Ha brokkolien på toppen av couscousen, og ha på lokk. Skrell og finhakk rødløken. Kutt bunnen og toppen av granateplet, kutt det deretter forsiktig på langs før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplekjernene. Kutt tomaten i terninger.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett den kokte couscousen og brokkolien, og stek det hele videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
Bland det tyrkiske krydderet med yoghurten. Smak til med saft fra limen, salt og pepper. Topp med 1 ss olivenolje. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten.
Bruk stekepannen fra punkt 2, og ha i litt ny olje. Kutt halloumien i terninger, og stek dem i 1–2 minutter på hver side, til osten er gyllen. Ha i ønsket mengde av chipotlemiksen.
Fordel brokkolien og couscousen utover et fat. Topp med granateplekjernene, tomatterningene og halloumiterningene. Ha litt av yoghurtdressingen over salaten, eller server den til retten.
God middag!