Pølseblekksprut med potetmos og bakte rødbeter
3.99 (104)
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- smør
- solsikke-/rapsolje
Rødbete
1 stk
Gulrot
2 stk
Løk
1 stk
Balsamicoeddik
3 ss
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Smør
3 ss
Potetmos
1 pakke
Godtlevertpølser
400 g
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter og ta på forkle. Finn frem skjærebrett og kniv. Del rødbeten i to slik at den ligger støtt. Skrell rødbeten med en gulrotskreller. Kutt begge halvdelene i 10 biter. Ha bitene i formen sammen med gulrot og løk.
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetmosen.
Skrell rødbete, gulrøtter og løk. Rødbeten inneholder mye farge, så bruk forkle og eventuelt plasthansker for å unngå flekker og rosa fingre. Del rødbeten og løken i tynne båter, og gulrøttene i staver. Ha grønnsakene i en ildfast form. Bland inn balsamicoeddik og olje. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden, ha på smør. Sjyen fra grønnsakene kan brukes som saus.
Legg posen med potetmos i kjelen med vann og la den småkoke i omtrent 10 minutter.
Del pølsene i fire på langs, men bare nesten til toppen. Pølsene skal henge sammen øverst og ha fire «ben». Stek pølsene i olje til de er gylne på alle sider.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat.
Server pølseblekksprut med potetmos og bakte grønnsaker.
Rødbeten er en plante som har vært dyrket i Europa i flere tusen år. Rødbeten inneholder masse fargestoff, og i gamle dager farget man ull med saften fra rødbeter. Ble du kanskje rosa på fingrene når du kuttet den? Når du baker rødbeten i ovnen, blir den deilig søt og enkel å like selv for barna.
God middag!