Grillet torsk med kremet agurksalat og krydderris
3.97 (88)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Basmatiris
1 pakke
Vann
Tyrkisk krydder
1 pakke
Smør
1 ss
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
Mynte
¼ pakke
Salt
Torskefilet
375 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Urtemiks
½ pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også grille torsken i aluminiumsfolie. Smør folien med olje og legg i torsk, urtemiks og sitron. Pakk sammen folien og legg den på grillen.
Fyr opp grillen.
Kok ris etter anvisning på pakken. Ha tyrkisk krydder i kokevannet. Vend inn smør med en gaffel når risen er ferdig. Legg lokk på kjelen og sett risen til side frem til resten er ferdig.
Kutt agurk og tomat i terninger. Skjær rødløk i tynne båter. Plukk bladene av mynten og hakk dem lett. Bland grønnsakene inn i yoghurten og smak til med mynte, salt og pepper.
Bland sammen olje og urtemiks, og vend torsken i oljen. Del sitronen i to.
Legg torskefiletene og de halve sitronene med snittflaten ned på grillen. Pensle mer urteolje på fisken underveis. Grill fisken ferdig på en side, i omtrent 4–5 minutter, snu den og grill i 1–2 minutter på den andre siden.
Server grillet torsk med kremet agurksalat, krydderris og sitron.
Ønsker du ikke å grille? Stek torsken i en stekepanne med olje. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
God middag!