Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Potetkrydder
1 pakke
Mais
1 pakke
Melk
½ dl
Salt
Nykål
½ stk
Smør
2-3 ss
Mynte
½ pakke
Chiliflak
¼ pakke
Røkt svinekam uten ben
350 g
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Kryddersmør
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan fint tas med ut på grillen. Kutt kålen i strimler, pakk den i folie sammen med litt vann og smør, og grill den på grillen til den er mør. Grill kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt.
Kok opp en kjele halvfull med lettsaltet vann. Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Del potetene i fire og ha dem i en ildfast form. Drypp over olje. Sett formen i ovnen og stek potetbåtene i 20–25 minutter, eller til de er møre. Vend inn potetkrydder når de er ferdig stekt.
Kutt kålen i strimler. Plukk bladene av mynten og hakk dem lett.
Varm opp en stekepanne med olje og stek svinekamen i 2–3 minutter på hver side.
Hell vannet av maisen. Ha mais og melk i en kjele og la det koke i 2–3 minutter. Kjør det sammen med en stavmikser til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kok kålen i 2–3 minutter. Hell av vannet og ha kålen tilbake i kjelen. Tilsett smør, mynte og chiliflakes. Chilikrydderet er sterkt, så bruk heller litt for lite enn litt for mye. Smak til med salt og pepper.
Server røkt svinekam toppet med kryddersmør, med dampet nykål, maiskrem og potetbåter ved siden av.
God middag!