20-30
Vegetar
Tabbouleh med perlecouscous, falafler og røkt chilibakt søtpotet
Fyll salatbollen med luftig perlecouscous, krydrede søtpoteter, sprø falafler og granateple, for en sunn og lett salat som metter skikkelig.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakt søtpotet
Søtpotet
1 stk
Røkt chilimix
¼ pakke
Maisstivelse
½ pakke
Perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2½ dl
Tabbouleh
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Falafler
Falafler
1 pakke
Yoghurtdressing
Tyrkisk krydder
1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 745 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 121 g
- Protein 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakt søtpotet: Skyll søtpoteten godt, og kutt den i middels store terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ¼ pakke av det røkte chilikrydderet, ½ pakke av maisstivelsen og litt olje. Stek søtpoteten midt i ovnen i omtrent 15 minutter.
- Perlecouscous: Varm opp en tørr kjele til middels høy varme, og rist perlecouscousen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Rør om underveis. Tilsett grønnsaksbuljongen og 2½ dl vann, kok opp, og la det hele koke i 10 minutter. Ta kjelen av platen.
- Tabbouleh: Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv, før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene, og ha det i en stor serveringsbolle. Skyll og finhakk persillen.
- Falafler: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø på begge sider.
- Yoghurtdressing: Bland det tyrkiske krydderet og yoghurten i en skål. Smak til med salt og pepper.
- Tabbouleh, fortsettelse: Ha perlecouscousen i serveringsbollen sammen med granateplefrøene, og vend inn persillen. Topp salaten med de ferdigstekte søtpotetterningene, og server falaflene og yoghurtdressingen til retten.