Tabbouleh med perlecouscous, falafler og røkt chilibakt søtpotet
20-30
Vegetar

Tabbouleh med perlecouscous, falafler og røkt chilibakt søtpotet

Fyll salatbollen med luftig perlecouscous, krydrede søtpoteter, sprø falafler og granateple, for en sunn og lett salat som metter skikkelig.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk
røkt chilimix
Røkt chilimix
¼ pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke

Perlecouscous

perlecouscous
Perlecouscous (Hvete)
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2½ dl

Tabbouleh

granateple
Granateple
1 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Falafler

falafler
Falafler
1 pakke

Yoghurtdressing

tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 745 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 121 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt søtpotet: Skyll søtpoteten godt, og kutt den i middels store terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ¼ pakke av det røkte chilikrydderet, ½ pakke av maisstivelsen og litt olje. Stek søtpoteten midt i ovnen i omtrent 15 minutter.   
  3. Perlecouscous: Varm opp en tørr kjele til middels høy varme, og rist perlecouscousen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Rør om underveis. Tilsett grønnsaksbuljongen og 2½ dl vann, kok opp, og la det hele koke i 10 minutter. Ta kjelen av platen.
  4. Tabbouleh: Kutt bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv, før du brekker det i to. Plukk ut granateplefrøene med fingrene, og ha det i en stor serveringsbolle. Skyll og finhakk persillen.
  5. Falafler: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 3–4 minutter, til de er gylne og sprø på begge sider. 
  6. Yoghurtdressing: Bland det tyrkiske krydderet og yoghurten i en skål. Smak til med salt og pepper.
  7. Tabbouleh, fortsettelse: Ha perlecouscousen i serveringsbollen sammen med granateplefrøene, og vend inn persillen. Topp salaten med de ferdigstekte søtpotetterningene, og server falaflene og yoghurtdressingen til retten.