Bakte kyllinglår med grønnsaker og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Paprikapulver
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Salt
Paprikapulver
2 ts
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Tyrkisk krydder
1 pakke
Gulrøtter
½ pakke
Brokkoli
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Smør
1 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Salt
Bearnéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid kan det lønne seg å dele kyllinglårene i leddet og snitte litt i skinnet før de går i ovnen.
Varm opp ovnen til 230 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann.
Legg kyllingen på i en ildfast form og ha på olje, paprikakrydder, salt og pepper. Bland det godt inn. Sett formen i ovnen og stek kyllingen i 25–30 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader.
Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem over i en ildfast form. Ha på olje, salt, pepper og tyrkisk krydder. Sett formen i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
Skrell gulrøttene og del dem i staver. Skrell og del brokkolistilken i staver, og del resten i buketter. Knus eller finhakk hvitløk. Kok gulrøtter og brokkoli møre i det lettsaltede vannet. Det tar omtrent 4–5 minutter. Hell av vannet og ha på olje, smør og knust hvitløk. Stek grønnsakene i en stekepanne i noen minutter sammen med hvitløkssmøret. Krydre med pepper og eventuelt litt salt.
Varm forsiktig opp bearnéssausen i en kjele.
Server kylling med potetbåter, grønnsaker og bearnéssaus.
God middag!