Pasta med torsk, ajvarsaus, spekeskinke og ost

Pasta med torsk, ajvarsaus, spekeskinke og ost

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • smør
  • solsikke-/sesamolje
Fullkornslinguine
½–1 pakke
(Gluten)
Extra virgin olivenolje eller smør
Cherrytomater
½ pakke
Brokkoli
½ stk
Torskefilet
200 g
(Fisk)
Solsikke-/sesamolje
2 ss
Smør
1 ss
Timian
2 stilk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Serranoskinke
½ pakke
Ajvarsaus
1 beger
(Egg, Sennep, Laktose)
Saften av en halv sitron
½ stk
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For en litt enklere rett, skjær fisken i terninger og stek den sammen med grønnsaker og ajvarsaus i en stor stekepanne.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Del cherrytomater i to og brokkoli i små buketter. Finhakk hvitløk.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Stek torsken med den mørkeste siden ned i 2–3 minutter. Dra pannen til side og tilsett smør, timian, hvitløk, brokkolibuketter og cherrytomater. Ha ajvarsaus på fisken og legg over et lokk. Sett pannen tilbake på platen, skru ned til medium varme og la det stå i 5–6 minutter, til alt er gjennomvarmt. Smak til med sitron. Riv spekeskinken i strimler og bland den inn i tomatsjyen det siste minuttet. Eventuelt kan du servere den kald ved siden av.
Server pasta med torsk, grønnsaker, spekeskinke og ajvarsaus. Topp med revet gran padano.
God middag!