Pulled pork-burgere med søtpotetstaver og eple- og gulrotsalat
Roede
Laktosefri

Pulled pork-burgere med søtpotetstaver og eple- og gulrotsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En saftig og smaksrik pulled pork-burger med langtidskokt mørt kjøtt, toppet med råkostsalat og barbecuesaus, er deilig hverdagskos.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Olje
1 ts
Pulled jalapeño pork
300 g
Barbecuesaus
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
½ stk
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
667 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk paprikakrydder, potetkrydder eller annet krydder du måtte ha tilgjengelig, for å lage din egen vri på søtpotetstavene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpoteten i staver. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek søtpotetstavene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form. Stek kjøttet i ovnen i 15–20 minutter, til det er gjennomvarmt. Bruk to gafler til å rive det ferdigstekte kjøttet fra hverandre i mindre strimler. Rør inn barbecuesausen før servering, eller server den ved siden av.
 Skrell gulrøttene og sjalottløken. Skyll og tørk hjertesalaten. Skyll eplet. Grovriv eplet og gulrøttene på et rivjern. Kutt sjalottløken i tynne skiver, og hjertesalaten i tynne strimler. Bland alt sammen i en salatbolle, eller legg grønnsakene på et fat. Press over litt saft fra limen.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Sett sammen hamburgere av hamburgerbrødene, kjøttet og salaten, og server søtpotetstavene til. 
125 g Burgerbrød: ½ stk Søtpotet: 80 g Salat: 120 g Energiinnhold: ca. 410 kcal For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!