Kremet jordskokksuppe med stekt sopp og sukkererter
Vegetar

Kremet jordskokksuppe

med stekt sopp og sukkererter
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Den søte og nøtteaktige jordskokken egner seg ypperlig til å lage suppe av. Sprøstekt sopp gir deilig umami, og sukkerertene gjør det hele friskt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Hvitløksfedd
½ stk
Aromasopp
100 g
Sukkererter
1 pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Smør
1 ts
(Melk)
Jordskokksuppe
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grove bagetter
2 stk
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
935 kcal
Fett:
51 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt hvitløk, og bland det med litt romtemperert smør. Kutt bagettene i to, og smør dem med hvitløkssmøret før steking.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Skrell og finhakk hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skyll sukkerertene i kaldt vann. 
 Varm opp suppen i en kjele på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper. 
Varm bagettene i ovnen i 5–8 minutter. 
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i 2–3 minutter, til frøene har begynt å poppe. Ha frøene over i en skål. Ha 1 ts smør i stekepannen, og stek soppen, hvitløken og sukkerertene i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Topp suppen med kjerneblandingen, sukkerertene og soppen, og server bagettene til.
God middag!