Vegetar
Kremet jordskokksuppe
med stekt sopp og sukkererterNy oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Den søte og nøtteaktige jordskokken egner seg ypperlig til å lage suppe av. Sprøstekt sopp gir deilig umami, og sukkerertene gjør det hele friskt.
Den søte og nøtteaktige jordskokken egner seg ypperlig til å lage suppe av. Sprøstekt sopp gir deilig umami, og sukkerertene gjør det hele friskt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Hvitløksfedd
½ stk
Aromasopp
100 g
Sukkererter
1 pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Smør
1 ts
Jordskokksuppe
1 pakke
Grove bagetter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 935 kcal
- Fett:
- 51 g
- Karbohydrater:
- 92 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Press litt hvitløk, og bland det med litt romtemperert smør. Kutt bagettene i to, og smør dem med hvitløkssmøret før steking.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skyll sukkerertene i kaldt vann.
Varm opp suppen i en kjele på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Varm bagettene i ovnen i 5–8 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i 2–3 minutter, til frøene har begynt å poppe. Ha frøene over i en skål. Ha 1 ts smør i stekepannen, og stek soppen, hvitløken og sukkerertene i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med kjerneblandingen, sukkerertene og soppen, og server bagettene til.
God middag!