Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- salt
Makaroni
½ pakke
Extra virgin olivenolje eller smør
Egg
4 stk
Lettrømme
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Legg eggene forsiktig i en kjele med kokene vann. Bruk en skje til å senke dem ned i vannet. Vær forsiktig så du ikke brenner deg, dampen fra vannet er varm. Ta tiden på eggene, de skal koke i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann. Skrell dem og del dem med en eggedeler.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av makaroni. Sett også over en kjele med vann til egg.
Når vannet koker, kok eggene i 8–10 minutter. Skyll dem i kaldt vann når de er ferdige.
Kok makaronien al dente, altså med en fast kjerne. Det tar 6–7 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Varm opp tomatsuppen i en kjele. Smak eventuelt til med litt salt og pepper, og gjerne basilikum, oregano eller timian. Bruk gjerne ferske urter om du har det. Hvis du vil ha en suppe uten klumper, kan du kjøre den sammen med en stavmikser.
Mens suppen varmes, stek bagettene gylne i ovnen i omtrent 9 minutter.
Server tomatsuppe med ønsket mengde makaroni, kokt egg og bagetter.
God middag!