Kremet sellerisuppe med gratinert brokkoli og grove bagetter
Vegetar

Kremet sellerisuppe

med gratinert brokkoli og grove bagetter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
500 g
(Selleri)
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
5-6 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Brokkoli
½–1 stk
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kjerneblanding
1 pakke
Bagetter
1 pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
979 kcal
Fett:
45 g
Karbohydrater:
105 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt poteten og selleriroten i terninger. Kok opp 5–6 dl vann i en kjele, og ha i buljongen. Ha grønnsakene i kjelen, og kok dem 10–15 minutter, til de er møre.
 Kutt brokkolien i mindre buketter. Ha den over på et stekebrett med bakepapir og vend inn olje, persilladen, Grande Premium-osten, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 20 minutter. Strø kjerneblandingen over når 5 minutter av steketiden gjenstår.
 Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha crème fraîchen i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med 1 ss eddik, salt og pepper.
 Tilbered bagettene som anvist på pakken.
God middag!