Vegetar
Kremet sellerisuppe
med gratinert brokkoli og grove bagetterNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- vann
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
500 g
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Crème fraîche
150 g
Vann
5-6 dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Brokkoli
½–1 stk
Persillade
1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Bagetter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 979 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 105 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt poteten og selleriroten i terninger. Kok opp 5–6 dl vann i en kjele, og ha i buljongen. Ha grønnsakene i kjelen, og kok dem 10–15 minutter, til de er møre.
Kutt brokkolien i mindre buketter. Ha den over på et stekebrett med bakepapir og vend inn olje, persilladen, Grande Premium-osten, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 20 minutter. Strø kjerneblandingen over når 5 minutter av steketiden gjenstår.
Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha crème fraîchen i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med 1 ss eddik, salt og pepper.
Tilbered bagettene som anvist på pakken.
God middag!