Kyllinggryte med ris, tomatsalat og raita
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Prinsessefilet av kylling
250 g
Rødløk
¼ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Vann
1½ dl dl
Hønsebuljong
1 pakke
Tomat
½ stk
Spinat
½ pakke
Salt
Tobladssalat
½ pakke
Tomat
½ stk
Rødløk
¼ stk
Raita
1 pakke
Jasminris
1 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til gryta med litt chilipulver eller paprikapulver.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Del rødløk i skiver. Halvparten av løken skal i gryta, resten i salaten. Skjær kyllingen i strimler. La fettet sitte på, det er der smaken sitter.
Varm opp en bredbunnet kjele, ha i olje, tilsett løk og kylling, og stek i 4–5 minutter til det får litt stekeoverflate. Tilsett tyrkisk krydder og bland det godt inn. Ha i vann og buljong, og kok opp. La det småkoke i 9–10 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
Mens gryta koker, del tomaten i terninger. Halvparten skal i gryta, resten i salaten. Skyll og tørk spinaten.
Bland inn tomater i gryta og kok videre i et par minutter til, før du rører inn spinat. Smak til med salt og pepper, men pass på saltmengden, gryta har allerede salt fra buljongen.
Bland sammen salat, tomat og rødløk. Ha gjerne litt olivenolje og grovkvernet pepper på før servering.
Server kyllinggryte med ris, tomatsalat og raita.
God middag!