Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Hjertesalatblader
med sopp og linser, toppet med mango og rødløkNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Bruk salatblader istedenfor tortillaer til å ha fyllet i for en lett, frisk og knasende tacovariant.
Bruk salatblader istedenfor tortillaer til å ha fyllet i for en lett, frisk og knasende tacovariant.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
- vann
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Hjertesalat
1 stk
Aromasopp
200 g
Grønne linser
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Rødløk
0.5 stk
Lime
1 stk
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Sukker
2 ts
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Soyasaus
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 706 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 92 g
- Protein:
- 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne i omtrent 1 minutt på middels høy varme for å få frem smaken.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Kutt av enden av hjertesalaten, og skyll og tørk salatbladene.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i båter. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter. Tilsett linsene, og stek dem i omtrent 2 minutter, til de er gjennomvarme. Vend inn omtrent halvparten av ingefærblandingen, og krydre med salt og pepper.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha skivene i en skål, og vend inn saften fra halve limen. Vend inn 2 ts sukker og litt salt. Skrell og kutt mangoen i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter.
Ha resten av chiliblandingen i en skål, vend inn de hakkede peanøttene og 2 ss soyasaus.
Fyll hjertesalatbladene med risen og sopp- og linsefyllet. Topp med mangoskivene, rødløken og korianderen, og strø sesamfrøene over. Server med dippsausen og limebåtene.
God middag!