Hjertesalatblader med sopp og linser, toppet med mango og rødløk
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Hjertesalatblader

med sopp og linser, toppet med mango og rødløk
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Bruk salatblader istedenfor tortillaer til å ha fyllet i for en lett, frisk og knasende tacovariant.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Hjertesalat
1 stk
Aromasopp
200 g
Grønne linser
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Rødløk
0.5 stk
Lime
1 stk
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Sukker
2 ts
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
706 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne i omtrent 1 minutt på middels høy varme for å få frem smaken.

Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
 Kutt av enden av hjertesalaten, og skyll og tørk salatbladene.
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i båter. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter. Tilsett linsene, og stek dem i omtrent 2 minutter, til de er gjennomvarme. Vend inn omtrent halvparten av ingefærblandingen, og krydre med salt og pepper.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha skivene i en skål, og vend inn saften fra halve limen. Vend inn 2 ts sukker og litt salt. Skrell og kutt mangoen i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt resten av limen i båter.
 Ha resten av chiliblandingen i en skål, vend inn de hakkede peanøttene og 2 ss soyasaus.
 Fyll hjertesalatbladene med risen og sopp- og linsefyllet. Topp med mangoskivene, rødløken og korianderen, og strø sesamfrøene over. Server med dippsausen og limebåtene.
God middag!