Tempurasei med søtpotetstaver og erter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Søtpotet
1 stk
Smør
1 ss
Salt
Erter
125 g
Litt salt
Tempurasei
1 pakke
Tobladssalat
½ pakke
Tomat
1 stk
Solsikke-/rapsolje
½ ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Chilimajones
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke den panerte seien i en stekepanne. Bruk da en kombinasjon av smør og olje når du steker, da får du fin og sprø stekeoverflate.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skrell søtpoteten og del den i staver. Vend sammen søtpotet, smør, salt og pepper. Ha stavene på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek søtpotetstavene i 20 minutter.
Når det gjenstår 15 minutter av søtpotetens steketid, ha seien i ovnen og stek den til den har fått en gyllen overflate.
Kok opp lettsaltet vann og kok ertene i 2 minutter. Hell vannet av ertene når de er ferdig kokt.
Vask tomaten og del den i biter. Bland sammen salat og tomat i en bolle. Ha over olje og eddik.
Server tempurasei med søtpotetstaver, erter og chilimajones.
God middag!