Tempurasei med søtpotetstaver og erter

Tempurasei med søtpotetstaver og erter

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Søtpotet
1 stk
Smør
1 ss
Salt
Erter
125 g
Litt salt
Tempurasei
1 pakke
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Tobladssalat
½ pakke
Tomat
1 stk
Solsikke-/rapsolje
½ ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Chilimajones
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke den panerte seien i en stekepanne. Bruk da en kombinasjon av smør og olje når du steker, da får du fin og sprø stekeoverflate.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skrell søtpoteten og del den i staver. Vend sammen søtpotet, smør, salt og pepper. Ha stavene på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek søtpotetstavene i 20 minutter.
Når det gjenstår 15 minutter av søtpotetens steketid, ha seien i ovnen og stek den til den har fått en gyllen overflate.
Kok opp lettsaltet vann og kok ertene i 2 minutter. Hell vannet av ertene når de er ferdig kokt.
Vask tomaten og del den i biter. Bland sammen salat og tomat i en bolle. Ha over olje og eddik.
Server tempurasei med søtpotetstaver, erter og chilimajones.
God middag!