Torsk med sitroncrust, maiskrem og salat
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- melk
- smør
- solsikke-/rapsolje
Torskefilet
375 g
Smør
2-3 ss
Sitron
1 stk
Panering
½–1 pakke
Sous vide-poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
3-4 ss
Mais
1 pakke
Melk
½ dl
Chiliflak
¼ pakke
Tobladssalat
1 pakke
Tomat
1 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 1,5 dl melk i en kjele. Hell av vannet fra maisen og tilsett maisen i kjelen med fløte. Sett kjelen på platen og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Kjør mais og fløte til en krem med en stavmikser. Vær forsiktig så det ikke spruter, det er nemlig veldig varmt!
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den lett med papir. Del den i serveringsstykker og legg stykkene i en ildfast form. Smelt smøret og riv skallet av sitronen på den fine delen av et rivjern. Bland sammen smør, sitronskall og panering, og fordel det over fisken. Sett formen i ovnen og stek fisken i 10–12 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt poteter i båter. Varm opp en stekepanne med olje og stek potetbåtene på middels varme til de er gylne og varme.
Sil av vannet fra maisen. Ha mais og melk i en kjele og la det småkoke i 5 minutter. Kjør sammen mais og melk med en stavmikser eller blender til du får ønsket konsistens. Smak til med litt pepper. Chiliflakes kan du også ha i her, men de er sterke, så det beste er nok å drysse disse over porsjonene til familiemedlemmene som er glade i sterk mat!
Skyll salat og kutt tomat i biter. Bland sammen salat, tomatbiter og olivenolje.
Server sprø torsk med maiskrem, potetbåter og salat.
God middag!