Ovnsbakt laks med poteter, lettrømme og agurksalat

Ovnsbakt laks med poteter, lettrømme og agurksalat

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
200 g
Litt salt
Dill
½ pakke
Grønne bønner
½ pakke
Smør
1 g
Vann
1 dl
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Salt
Agurk
½ stk
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Lettrømme
½ pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt sitron passer det godt til denne retten.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Skjær endene av de grønne bønnene og deretter del de i to. Kok de med potetene de siste 2–3 minuttene av koketiden. Hell vannet av potetene og finhakk dill. Bland potetene og grønne bønner med dill og litt smør rett før servering.
Kok opp vann, salt, pepper og eddik. Skjær agurk i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel om du ønsker det.Bland agurken inn i eddikvannet, la stå kaldt frem til servering.
Ha laks i en oljet ildfast form og krydre med salt og pepper. Stek laksen i ovnen i omtrent 8–10 minutter, steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Laksen er ferdig når den flaker seg lett ved et lite trykk.
Hell av eddikvannet fra agurkene. Server med ovnsbakt laks med dillpoteter, aspargesbønner, agurksalat og rømme.
God middag!