Kyllingsalat med kokt rødbet og valnøtter
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Agurk
½ stk
Grønne bønner
½ pakke
Tomat
1 stk
Rødbete
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Salt
Kyllinglårfilet
180 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Restaurantsalat
1 pakke
Pepperrot
1 bit
Lettrømme
½ pakke
Valnøtter
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten inneholder nøtter, og nøtter er ekstra godt når de er ristet: dekk nøttene med vann i en kjele, tilsett 1/2 teskje salt og kok til vannet nesten er borte. Ha på olje og stek i et minutt. Sil av oljen og tørk nøttene på et kjøkkenpapir.
Kok opp en kjele med godt saltet vann.
Mens du venter på at vannet skal koke opp, del agurken i skiver, skjær av endene på aspargesbønnene og del de i to. Skjær tomaten i terninger. Vask og tørk salaten godt.
Kok rødbeten i 10 minutter eller til den er mør. For å unngå rødfarge på fingerne kan du skrelle rødbeten etter at den er kokt.
Ha sesamfrø, salt og pepper på en tallerken og vend kyllingen i blandingen. Varm opp en stekepanne til medium høy varme, ha i olje og stek den sesampanerte kyllingen i 5–6 minutter på hver side. Ha kyllingen over på en tallerken og la den hvile frem til servering.
Skrell og riv pepperroten på den fine siden på rivjernet. Bland pepperrot og rømme.
Skrell og del rødbeten i båter og server med salat, agurk, aspargesbønner, tomat og sesampanert kylling delt i strimler. Ha pepperrotrømme og valnøtter over salaten.
God middag!