Salsicciapølse med smørdampet nykål og sennep
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Poteter
200 g
Gulrot
1 stk
Potetkrydder
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
Salsicciapølser
300 g
Grov sennep
1 glass
Nykål
1 stk
Smør
1 ss
Salt
Vann
2 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skjær gjerne pølsene i skiver og stek skivene i en stekepanne. Hvis du har salat igjen fra tidligere i uken ha det som tilbehør til retten!
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Vask potetene og kutt dem i båter. Skrell gulrot og del i grove staver. Ha potet og gulrot over på et stekebrett, og ha på olje, krydder, salt og pepper. Bak potet og gulrot i ovnen til det er mørt. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking. Huske å holde av litt plass til salisicciapølsene, de skal i ovnen etter omtrent 10 minutter av steketiden til poteten.
Ha pølsene i den ildfaste formen med potetene. Pølsene skal stekes i omtrent 10 minutter .
Kok opp vann i en kjele. Del nykålen i båter igjennom stilkfestet. Ha nykål i det kokende vannet og damp den i 3–4 minutter. Ha over smør. Smak til med salt og pepper.
Server salsicciapølser med ovnsbakt potet og gulrot og smørdampet nykål.
God middag!