Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Bygg·
- Fisk·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Søtpotet
2 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Pepper
Salt
Kjøttdeig
1 pakke
Egg
1 stk
Mexican BBQ
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Ananas
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Aioli
1 pakke
Barbecuesaus
1 pakke
Hamburgerbrød
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Skjær bort toppen og bunnen på ananasen. Skjær bort skallet ved å følge kanten på ananasen. Kutt ananasen i skiver.
Fyr opp grillen.
Vask søtpotetene, skallet må gjerne være på. Del dem i skiver på 1 cm. Skjær bort skallet på ananasen og kutt den i skiver. Skyll salaten og brekk av bladene. Kutt tomat i skiver.
Bland sammen kjøttdeig, egg og meksikansk grillkrydder. Del deigen i fire like store biter, eller lag flere mindre burgere. Fukt hendene med kaldt vann, form burgere og klapp dem flate. Rut dem gjerne med en kniv før grilling, det gir bedre og jevnere stekeskorpe og mer smak.
Ta med deg maten ut. Pensle burger og søtpotet med olje og legg det på grillen. Grill søtpotetskivene til de er møre, husk å vende om underveis. Krydre med salt og pepper. Grill burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt. Grill gjerne ananasen også, det er kjempegodt!
Ha aioli og BBQ-saus i hver sin skål. Varm burgerbrødene på grillen rett før servering.
Sett alle elementene på bordet, så kan alle lage sin egen burger slik de liker den best.
Ønsker du ikke å grille? Stek søtpotetskivene i ovnen ved 220 grader i omtrent 15 minutter. Stek burgerne i en panne med olje i 3–4 minutter på hver side. Varm burgerbrødene i ovnen.
Har du ananas igjen har du et godt utgangspunkt for en super dessert! Pensle ananasen med olje, riv over litt limeskall og bruk gjerne litt chili om du ønsker litt sting. Server grillet ananas med vaniljeis, hakkede nøtter og litt honning eller sjokoladesaus.
God middag!