Kyllingburger med potetbåter og chilimajones
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Kyllinglårfilet
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Restaurantsalat
1 pakke
Rødløk
½ stk
Hamburgerbrød
1 pakke
Chilimajones
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør på potetene mot slutten av steketiden. Det gir en fin smak og farge, og samtidig kan det være med på å gi en sprøere overflate.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Vask potetene og kutt dem i båter. Ha potetbåtene over i en ildfast form, og ha på olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for en jevnere steking.
Del løk i tynne skiver, skyll og tørk salaten. Ha det i hver sin skål.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Behold fettet, det er der smaken sitter. Del gjerne kyllingen i to på langs. Varm opp en stekepanne, ha i olje og stek kyllingen på høy varme 3–4 minutter på hver side, før du skrur ned varmen og steker den videre i 5–6 minutter til kyllingen er gjennomstekt (pakk gjerne kyllingen inn i aluminiumfolie frem til servering).
Stek burgerbrødene på rist i ovnen i 2–3 minutter rett før servering. Ha chilimajones i en liten skål.
Sett alt frem på bordet og la de rundt middagsbordet montere sin egen burger.
God middag!