Glutenfri
Elgkarbonader med ratatouille
og fløtegratinerte poteterNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Fløtegratinerte poteter er ekte retromat, og deilig dekadent. Med frisk ratatouille og smakfulle elgkarbonader blir dette ukas høydepunkt.
Fløtegratinerte poteter er ekte retromat, og deilig dekadent. Med frisk ratatouille og smakfulle elgkarbonader blir dette ukas høydepunkt.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Fløtepoteter
200 g
Grana Padano
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Squash
½ stk
Tomatpuré
1 ss
Oregano
1 pakke
Vann
½ dl
Elgkarbonader (inneholder svin)
180 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 693 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Elgkarbonadene kan varmes i stekeovnen, legg dem i en ildfast form og stek dem i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og fordel den over potetene. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter, til osten er gyllen og potetene er gjennomvarme.
Skrell hvitløken og rødløken. Finhakk hvitløken. Kutt rødløken, paprikaen og squashen i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 5 minutter. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 1 minutt. Ha i ½ dl vann og basilikum- og oreganoen. La det småkoke i 5 minutter, og smak til med sukker, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
God middag!