Elgkarbonader med ratatouille og fløtegratinerte poteter
Glutenfri

Elgkarbonader med ratatouille

og fløtegratinerte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Fløtegratinerte poteter er ekte retromat, og deilig dekadent. Med frisk ratatouille og smakfulle elgkarbonader blir dette ukas høydepunkt.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Fløtepoteter
200 g
(Melk, Laktose)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Hvitløksfedd
½ stk
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Squash
½ stk
Tomatpuré
1 ss
Oregano
1 pakke
Vann
½ dl
Elgkarbonader (inneholder svin)
180 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
693 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
58 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Elgkarbonadene kan varmes i stekeovnen, legg dem i en ildfast form og stek dem i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomvarme.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
 Ha fløtepotetene i en ildfast form. Riv Grana Padano-osten på et rivjern, og fordel den over potetene. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter, til osten er gyllen og potetene er gjennomvarme.
 Skrell hvitløken og rødløken. Finhakk hvitløken. Kutt rødløken, paprikaen og squashen i terninger. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 5 minutter. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 1 minutt. Ha i ½ dl vann og basilikum- og oreganoen. La det småkoke i 5 minutter, og smak til med sukker, salt og pepper. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek elgkarbonadene 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
God middag!