Glutenfri
Vegetar
Tikka masala
med kikerter og blomkål, servert med krydderris og raitaNy oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Tikka masala med kikerter er en mettende vegetarrett som er proppfull av indisk smak. Toppet med en syrlig raita blir dette måltidet komplett.
Tikka masala med kikerter er en mettende vegetarrett som er proppfull av indisk smak. Toppet med en syrlig raita blir dette måltidet komplett.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Basmatiris
135 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Blomkålbuketter
150 g
Tikka masala-paste
½ glass
Lett crème fraîche
150 g
Spinat
50 g
Raita
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 990 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 118 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stekt blomkål smaker veldig godt. Varm opp en stekepanne til middels varme, tilsett litt olje og smør, og stek blomkålen i omtrent 6 minutter, til den er gyllen og mør. Smak til med salt og pepper.
Tilbered risen som anvist på pakken, men ha det tyrkiske krydderet i kokevannet.
Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann. Skyll spinaten. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene, blomkålen og ønsket mengde av tikka masala-pasten i omtrent 2 minutter. Ha i crème fraîchen. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter, til blomkålen er mør. Vend inn spinaten rett før servering. Smak til med litt salt.
Server raitaen til retten.
Bland sammen rester av krydderrisen og kikertgryten. Kok opp under omrøring. Ha gryten i en tortillalefse, gjerne sammen med litt grønn salat, og topp den med rester av raitaen.
God middag!