Søtpotetcurry med kikerter, koriander og jasminris
25-35
Laktosefri
Vegetar

Søtpotetcurry med kikerter, koriander og jasminris

Denne curryen er mettende og deilig. Topp den med søte og syrlige epler, sesamfrø og frisk koriander, og nyt med nybakt brød.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • mandler

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Søtpotetcurry

rødløk
Rødløk
½ stk
søtpotet
Søtpotet
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
kormapaste
Kormapaste (Sennep, Mandler)
1 glass
kikerter
Kikerter
1 pakke
lime
Lime
1 stk
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
½ ss
Vann
1 dl

Jasminris

Jasminris
135 g

Rustikke multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Topping

rødt eple
Rødt eple
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 946 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 150 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. SøtpotetcurrySkrell og finhakk rødløken. Skrell og kutt søtpoteten i mindre biter. Rens og kutt paprikaen i mindre biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken, søtpoteten og paprikaen i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Tilsett 1–2 ss av kormapasten og ½ ss hvetemel, og stek videre, under omrøring, i omtrent 1 minutt. 
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Søtpotetcurry, fortsettelse: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll limen, og riv limeskallet (kun det grønne) på den fine siden av et rivjern. Rør inn kokoskremen, grønnsaksbuljongen og 1 dl vann, kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Rør litt vann inn i gryten hvis den blir for tykk. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, det revne limeskallet, saft fra limen, og eventuelt mer av kormapasten.
  5. Rustikke multibrød: Tilberered multibrødene som anvist på pakken.
  6. Topping: Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og grovhakk korianderen. Topp gryten med epleterningene, korianderen og sesamfrøene.