Svin teriyaki med kålsalat og ris

Svin teriyaki med kålsalat og ris

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesidereddik
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Jasminris
150 g
Vann
Salt
Gulrøtter
½ pakke
Hodekål
1 bit
Rødløk
½ stk
Eplesidereddik
2–3 ss
Sukker
1 ss
Salt
½–1 ts
Koriander
1 bunt
Svinenakke
400 g
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sitron
½ stk
Salt
Sesamfrø
½ pakke
(Sesamfrø)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tre kjøttet på grillspyd, mariner med teriyakisaus og stek grillspydene på grillen.

Kok ris etter anvisning på pakken.
Skrell gulrøttene og riv dem på den groveste delen av et rivjern. Kutt kålen i tynne strimler, gjerne med en mandolin. Kutt rødløk i tynne båter og hakk koriander. Ha kål, gulrøtter og løk i en bolle. Bland sammen eddik, sukker og salt, og ha blandingen over grønnsakene. Bland alt godt sammen og la salaten stå på benken frem til servering. Bland inn koriander.
Skjær svinenakken i 2 cm tykke strimler. La fettet sitte på, det er der smaken sitter. Varm opp en stekepanne med olje og stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Tilsett teriyakisaus og la det trekke i 2 minutter. Klem over sitronsaft, smak til med salt og pepper, og dryss over sesamfrø.
Server svin teriyaki med kålsalat og ris.
God middag!