Grillet og røkt svinekam med BBQ-saus og søtpotet
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Røkt svinekam uten ben
350 g
Barbecuesaus
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Gulrøtter
½ pakke
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Soyasaus
1 ss
Salt
Søtpotet
2 stk
Vårløk
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været ikke er i grillhumør, stek svinekammen i pannen og sett den i ovnen mens du forbereder resten av maten. La den stå i ovnen i omtrent 15–20 minutter.
Fyr opp grillen.
Del søtpoteten i fingertykke skiver. Pensle skivene med litt olje og ha på salt og pepper.
Skrell gulrot. Del gulrot, rødløk og vårløk i tynne skiver og pakk grønnsakene inn i aluminiumfolie med olje, soysaus, salt og pepper.
Pensle kjøttet med litt olje og legg dem på grillen sammen med grønnsakspakkene og søtpoteten. Stek kjøttet gyllent på begge sider, i omtrent 3–4 minutter på hver side. Snu søtpotetene samtidig som kjøttet. Når svinekammen er ferdig grillet/stekt, smør på BBQ-dressing med baksiden av en skje. La kjøttet hvile på en tallerken i omtrent 3–4 minutter før servering (se tips). Grill søtpoteten til den er gjennommør.
Server den røkte svinekammen med grilla søtpotet og grønnsaker.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og del grønnsakene i terninger, ha i en ildfast form eller stekebrett og bland inn med olje, salt og pepper, sett i ovnen.
Ha olje i en varm stekepanne og stek svinekammen i 3-4 minutter på hver side. Pensle kjøttet inn med BBQ-dressing og ha det i den ildfaste formen og stek til grønnsaker er møre. (det tar omtrent 20 minutter) Dekk gjerne den ildfaste formen eller stekebrettet med aluminiumsfolie under steking.
God middag!