Torsk med urtepoteter, bakte grønnsaker og grillet sitron
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
Urtemarinerte poteter
400 g
Løk
1 stk
Squash
1 stk
Fennikel
1 stk
Rød paprika
1 stk
Torskefilet
375 g
Salt
Sitron
½ stk
Bladpersille
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan også stekes i en stekepanne med olje i 3–4 minutter på hver side. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Server litt soyasaus eller en annen saus til hvis du er glad i det.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft eller fyr opp grillen.
Legg potetene over i en stor ildfast form. Om du griller kan du bruke 2 lag med aluminiumsfolie eller en aluminumsform. Skyll løk, squash, fennikel og paprika. Vend grønnsakene inn med potetene og ha over sitronsaft. Sett formen i ovnen eller på grillen, og bak poteter og grønnsaker i 20 minutter.
Skyll fisken og krydre den med salt og pepper. Legg fisken over grønnsakene når det gjenstår 10–12 minutter. Om du griller kan du ha fisken på et eget ark med aluminiumsfolie. Del sitronen i båter og grill den.
Skyll persillen, rist av vannet og grovhakk den. Strø persille over retten ved servering.
Server torsk med urtepoteter, bakte grønnsaker og grillet sitron.
150 g
Bakte grønnsaker: 200 g
Torskefilet: 125 g
Energiinnhold: ca 300 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!