Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Gulrot
1 stk
Squash
½ stk
Spisspaprika
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tzatzikikrydder
½ pakke
Salt
Laksefilet
180 g
Lettrømme
½ pakke
Tzatzikikrydder
½ pakke
Salt
Poteter
½ pakke
Litt salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gjerne alle potetene samtidig, da sparer du tid når du skal tilberede kyllingretten!
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter (se tips).
Bland sammen rømme, tzatzikikrydder, salt og pepper. La dressingen stå på benken frem til servering.
Skrell gulroten og del den i skiver. Skjær squash og paprika i terninger. Ha grønnsakene i en ildfast form, ha på olje, tzatzikikrydder, salt og pepper, og bland alt godt sammen. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene i omtrent 15 minutter.
Når grønnsakene har stått alene i ovnen i 15 minutter, legg laksefileten på toppen, ha salt og pepper også på laksen, og la formen stå i ovnen i ytterligere 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server laks med ovnsbakte grønnsaker, kokte poteter og rømmedressing.
God middag!