Laks med bakte grønnsaker og dressing

Laks med bakte grønnsaker og dressing

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Gulrot
1 stk
Squash
½ stk
Spisspaprika
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Tzatzikikrydder
½ pakke
Salt
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Lettrømme
½ pakke
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
½ pakke
Salt
Poteter
½ pakke
Litt salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gjerne alle potetene samtidig, da sparer du tid når du skal tilberede kyllingretten!

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter (se tips).
Bland sammen rømme, tzatzikikrydder, salt og pepper. La dressingen stå på benken frem til servering.
Skrell gulroten og del den i skiver. Skjær squash og paprika i terninger. Ha grønnsakene i en ildfast form, ha på olje, tzatzikikrydder, salt og pepper, og bland alt godt sammen. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene i omtrent 15 minutter.
Når grønnsakene har stått alene i ovnen i 15 minutter, legg laksefileten på toppen, ha salt og pepper også på laksen, og la formen stå i ovnen i ytterligere 8–10 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server laks med ovnsbakte grønnsaker, kokte poteter og rømmedressing.
God middag!