Pannestekt skrei med stekt løk, ertepuré og urtedressing
Glutenfri

Pannestekt skrei

med stekt løk, ertepuré og urtedressing
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Skrei er endelig i sesong. Når fisken pannestekes, får den sprø stekeskorpe, og kjøttet holder seg saftig og mykt. Ertepuré er klassisk tilbehør.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Bakepotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Skreifilet
165 g
(Fisk)
Smør
½ ss
(Melk)
Grønne erter
125 g
Smør
½ ss
(Melk)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
666 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
76 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt sukker eller honning i løken når du steker den. Det gjør den deilig og karamellisert.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt poteten i båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 4–5 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på et fat. Skru opp temperaturen til høy varme, og ha i litt ny olje. Krydre fisken med salt og pepper. Stek fisken med skinnsiden ned i 5 minutter. Snu den, og stek den 1 minutt på andre siden. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden. Ha løken tilbake i pannen.
Kok ertene i lettsaltet vann 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett ½ ss smør, og kjør ertene til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Server urtedressingen til retten.
God middag!