Laktosefri
Glutenfri
Hoisinglasert kylling
med syrlig kålsalat og sesamrisNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten er en god kombinasjon av den søte, litt pikante hoisinsausen, som ofte brukes i Kina, og en syrlig kålsalat som kontrast til sødmen.
Denne retten er en god kombinasjon av den søte, litt pikante hoisinsausen, som ofte brukes i Kina, og en syrlig kålsalat som kontrast til sødmen.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
Jasminris
135 g
Sesamfrø
1 pakke
Gulrot
1 stk
Koriander
1 bunt
Strimlet kålsalat
120 g
Hakkede peanøtter
1 pakke
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Kyllingbryst
250 g
Hoisinsaus
½ pakke
Lime
½ stk
Soyasaus
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1066 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 103 g
- Protein:
- 76 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne før du vender dem inn i risen.
Tilbered risen som anvist på pakken. Vend sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.
Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Ha gulroten og kålsalaten i en bolle. Bland sammen 1 ss eddik, ½ ss sukker og litt salt i en skål, og hell blandingen over grønnsakene. Bland alt godt sammen, og la salaten stå på benken frem til servering. Bland inn korianderen og peanøttene rett før servering.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 6–7 minutter på hver side, til den er gyllen. Bland sammen hoisinsausen, saften fra limen og 1 ss soyasaus i en skål. Hell sausen over kyllingen mot slutten av steketiden. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
God middag!