Hjemmelaget kebab med couscous og agurkdressing

Hjemmelaget kebab med couscous og agurkdressing

Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Bladpersille
½ pakke
Karbonadedeig
300 g
Egg
1 stk
(Egg)
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Litt salt
½ ts
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Gulrøtter
½ pakke
Sitron
½ stk
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Drømmelett
½ pakke
(Laktose)
Agurk
½ stk
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten fungerer fint på grillen. Det kan være lurt å lage en liten prøvekake som du steker og smaker på før du steker opp resten. Smak deg frem med krydder. Kebabene kan også stekes i ovn. Saft og skall fra lime eller sitron passer godt i coucousen.

Kok couscous med hønsebuljong etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk. Bland sammen karbonadedeig, egg, kryddermiks, hvitløk og litt salt (se tips). Del deigen opp i 8 emner. Rull emnene ut til pølser og trykk dem litt flate. Stek eller grill kebabene i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Riv gulrot i en skål og skvis over litt sitronsaft. Kutt rødløk i tynne skiver og skyll skivene i rennende kaldt vann hvis du vil ha en mildere smak.
Finhakk hvitløk. Riv agurk og skvis ut vannet. Rør sammen hvitløk, drømmelett og revet agurk. Smak til med salt og pepper.
Skyll persille, rist av vannet og grovhakk den. Bland persillen inn i den kokte couscousen.
Server tyrkisk kebab med couscous, revet gulrot, rødløk og agurkdressing.
125 g Couscous: 125 g Gulrot: 75 g Agurkdressing: 2 ss Energiinnhold: ca 420 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!